Зустріч з вчителями Донеччини та Луганщини в лабораторії GameHub

Співробітниками творчої навчально-наукової лабораторії «Гірська школа Українських Карпат» ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» організовано науковий захіід для керівників освітніх закладів, вчителів загальноосвітніх шкіл та управлінців з Донеччини та Луганщини.

Під час візиту до університету гості зі Сходу України, серед яких директор інституту післядипломної педагогічної освіти Луганської області, керівники районний та міських відділів освіти, методисти, директори шкіл, педагоги та студенти мали добру нагоду ознайомитися з історією університету, відвідати навчальні корпуси, бібліотеку, науково-дослідні лабораторії закладу.

Вчителі активно долучилися до дискусійної платформи у рамках діяльності міжнародного проекту Erasmus+ KA2 CBHE №561728-EPP-1-2015-1-ES-EPPKA2-CBHE-JP “Співробітництво між університетами та підприємствами в сфері ігрової індустрії в Україні — GameHub”, який реалізується в університеті.  Донецькі та луганські вчителі та керівники навчальних закладів з цікавістю ознайомилися з роботою лабораторії «GameLab PNU» і її можливостей щодо розробки комп’ютерних ігор в світлі сучасних технологій. Співробітники лабораторії доценти, к.т.н, Віктор Ровінський та Віталій Горєлов розповіли про різні напрями розвитку ігрової індустрії, та різноманіття способів побудови ігор з врахуванням їх програмної, художньої, психологічної та музичної особливостей.

Візит освітян до університету організовано за сприяння НУО «Фонд «Відкрита політика», Міжнародна зелена школа в партнерстві з Донецькою, Луганською ОДА за підтримки Посольства Литви в Україні.

Сподіваємося, що такі науково-пізнавальні візити освітян сприятимуть вивченню та поширенню передового педагогічного досвіду, ефективному взаємонавчанню педагогів, налагодженню співпраці між регіонами України та різними закладами освіти.