“I-Tech teachers: deep-dive to business”

8-9 листопада компанією Софтсерв у Львові для викладачів університетів проведений інтенсивний навчальний курс “I-Tech teachers: deep-dive to business”. В заході прийняли участь учасники з 7ми міст України: Києва, Львова, Чернівців, Тернополя, Івано-Франківська, Харкова, Дніпра. В числі учасників, від факультету математики та інформатики ПНУ ім.В.Стефаника, був запрошений доцент каф. «Комп’ютерних наук та інформаційних систем» Віктор Ровінський:

Захід проведений за участі викладачів провідних львівських університетів, які одночасно є працівниками компанії Софтсерв. Такий склад дозволив забезпечити поглиблене розуміння проблем сучасної вітчизняної та світової освіти в контексті потреб ІТ-сфери, і намічені первинні шляхи по вирішенню або мінімізації цих проблем. Окреслені перспективи співпраці між освітою і виробництвом. Звернена увага на психолого-мотиваційні і етно-культурні аспекти, які заважають ефективній роботі зв’язки «студенти/батьки -> університет -> ІТ-робота». Слід відмітити нарешті вироблення конструктивних механізмів вирішення цих проблем, які дають надію на покращення взаємодії цих ланок. Наголошена необхідність проведення групової командної роботи студентів для досягнення високих шансів в працевлаштуванні:

З розглядом свого бачення сучасного стану освіти і ІТ-галузі, а також можливих перспектив розвитку комп’ютерних технологій в світі, звернувся до присутніх співзасновник компанії та член ради директорів Софтсерва Тарас Кицмей:

Були розглянуті психологічні і мотиваційні аспекти в контексті можливих змін, і адаптації до нових умов соціального життя і потреб сучасної світової економіки:

Також наголошена важливість кібербезпеки в сучасному житті:

Також відбулась екскурсія офісними приміщеннями компанії. Софтсерв: