Студентки кафедри взяли участь у Міжнародній конференції з космічних ресурсів

Студентки кафедри Комп’ютерних наук та інформаційних систем Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за спеціальністю “Комп’ютерні науки” Бабала Вікторія та Косар Оксана взяли участь у Міжнародній конференції з космічних ресурсів (VIIth Space Resources Conference), яка відбувалася 23-24 травня у Гірничо-металургійній академії ім. Станіслава Сташиця (Краків, Польща).

VIIth SPACE RESOURCES CONFERENCE – TOWARDS ARTEMIS GENERATION є визнаною платформою обговорення можливостей використання найсучасніших технологій з метою подолання сучасних викликів, які постають сьогодні перед людством – в першу чергу це питання глобальної безпеки та захисту природного середовища Землі.

Виступи наших студентів відбувалися на сесіях конференції, де доповідачами були такі відомі вчені у галузі космічних технологій як Larry Martinez (Каліфорнійський університет, США), Masafumi Muratani (Цукубський університет, Японія), Kazuya Yoshida (Університет Тохоку, Японія), Nicolas Peter (Міжнародний космічний університет, Франція).

Глобальною метою конференції є об’єднання зусиль провідних міжнародних наукових та академічних центрів для розвитку та синергії ідей і практик під загальним гаслом «Космос для Землі та людства».

Загалом на конференції було представлено 100 усних доповідей та 30 у формі постерів.