Студентки кафедри взяли участь у міжнародному заході Startech 4.0 Nawa Edition

Студентки групи КН-41 кафедри Комп’ютерних наук та інформаційних систем Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника за спеціальністю “Комп’ютерні науки” Вікторія Бабала та Анна Гусь взяли участь у міжнародному заході Startech 4.0 Nawa Edition, який проходив з 30 вересня по 4 жовтня 2024 року на базі AGH University of Krakow у Польщі. Метою заходу було навчити учасників створювати бізнес-моделі для нових стартапів, використовуючи супутникові дані для вирішення актуальних бізнесових та соціальних проблем.

Під час заходу учасники мали можливість навчитися працювати в командах, визначати ключові проблеми, які можна вирішити за допомогою супутникових технологій, аналізувати конкурентні рішення на ринку та розробляти унікальні ціннісні пропозиції для потенційних клієнтів. Велика увага приділялася також фінансовим аспектам, таким як визначення потоків доходів, структура витрат, а також підготовка команд до представлення своїх ідей інвесторам.

Вікторія була частиною команди, яка посіла 3 місце з платформою для аграріїв GroundWise, що дозволяє відстежувати стан полів за допомогою супутникових даних та штучного інтелекту. Ця платформа надає можливість аграріям аналізувати інформацію про стан врожаїв, ідентифікувати потенційні проблеми, такі як посуха або шкідники, та своєчасно реагувати на них. Анна, зі своєю командою, здобула 2 місце з мобільним застосунком Wearther, який використовує супутникові дані для надання персоналізованих рекомендацій одягу залежно від поточних погодних умов. Застосунок пропонує зручне рішення для користувачів, які бажають отримувати рекомендації на основі точної інформації про погоду.

NAWA 4.0 - photo
NAWA 4.0 - photo
NAWA 4.0 - photo
NAWA 4.0 - photo