Працівники та студенти кафедри – розробники нової комп’ютерної гри-вікторини “Стежками Франка”

Gameplay

Одним із основних напрямів практичної та освітньої діяльності кафедри Комп’ютерних наук та інформаційних систем є розробка ігор під різні платформи, починаючи від ПК і закінчуючи iOS та Android. До подібних розробок активно долучаються не лише викладачі кафедри, а й здобувачі освіти за освітніми програмами “Комп’ютерні науки” та “Інформаційні системи та технології”.

Одним із найсвіжіших результатів такої діяльності є гра-вікторина “Стежками Франка”, яка сьогодні була презентована у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. Титанічна праця широкого творчого колективу філологів, художників, перекладачів (так, ця гра уже перекладена англійською) повинна була знайти своє втілення у вигляді програмного продукту, який успішно розробили:

Віктор РОВІНСЬКИЙ – кандидат технічних наук, доцент кафедри Комп’ютерних наук та інформаційних систем

Юрій РОВІНСЬКИЙ – студент 4-го курсу освітньої програми “Комп’ютерні науки” (випусковою є кафедра Комп’ютерних наук та інформаційних систем)

До речі, Віктор Анатолійович є також автором музичного супроводу до гри та загального геймплейно-стилістичного оформлення і своїм досвідом він радо ділиться зі здобувачами освіти за освітніми програмами “Комп’ютерні науки” та “Інформаційні системи та технології” на відповідних вибіркових дисциплінах.

Розроблена гра-вікторина дозволяє у ігровій формі запізнатися із життєписом та творчістю Івана Яковича Франка, а також – спробувати свої сили у тому, щоб показати усім, що Ви є знавцем життя і творчості Каменяра у рамках товариського змагання або серйозного турніру, які можна провести на платформі представленої гри. Гра створена із дотриманням кращих практик настільних ігор, а тому кубики і колега, який веде рахунок з олівцем і аркушем паперу, уже включені у гру.

До речі про турніри, на початку червня ПНУ планує організувати онлайн-турнір між шкільними командами Івано-Франківської області. Всі педагоги, які підготували команди до участі в турнірі, отримають сертифікати підвищення кваліфікації Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки в кількості 9 год (0,3 кредиту ЄКТС), а три команди-переможниці також отримають цінні подарунки від університету. Хочете дізнатись більше? Переходьте за посиланням.

Кафедра щиро вітає колег і здобувачів освіти із успішним релізом та бажає творчої наснаги!

presentation photo

Question sample

Question sample

about the game