EdPro у особистостях – Олег ЗАПУХЛЯК

Продовжуємо наш цикл інтерв’ю “EdPro у особистостях”, у межах якого, кожен з учасників має нагоду розповісти про себе, відповідаючи на наші запитання.

Сьогодні у нас у гостях – Олег Запухляк: студент третього курсу спеціальності “Комп’ютерні науки” та учасник проекту EdPro.

Олеже, чому Ви обрали напрямок саме “Комп’ютерні науки”, за яким зараз здобуваєте освіту?

Мій вибір напрямку навчання ґрунтується на глибокому захопленні широким полем інформаційних технологій. Я вірю, що розвиток у цій галузі дозволить мені бути активним учасником сучасних трансформацій та здійснити вагомий внесок у створення майбутніх інновацій.

І бажання бути учасником інновацій привело Вас у проект EdPro, вірно?

Участь у проекті EdPro для мене – це можливість поєднати теоретичні знання з практичним досвідом у командній роботі. Цей проект дає унікальну можливість співпраці з висококваліфікованими фахівцями та дозволяє мені розвивати свої не лише hard, але і soft skills, які неодмінно знадобляться мені у будь-якій майбутній розробці великих проектів.

Великі проекти – це уже розмова про вплив ІТ на розвиток суспільства. На Вашу думку, яка роль ІТ у сучасному суспільстві?

ІТ сфера стала не лише рушійною силою сучасного прогресу, але й невід’ємною частиною нашого повсякдення. Вона переплітається з усіма сферами людської діяльності, формує більш інклюзивне суспільство та кращі механізми управління, розширює доступ до охорони здоров’я, освіти та банківської справи, підвищує якість та охоплення державних послуг, розширює спосіб співпраці людей. ІТ щодня полегшує життя людей, вирішує складні завдання та сприяє постійному розвитку.

Масштабна відповідь, напевне нам варто трохи відволіктися від ІТ. Яке Ваше хобі поза цією галуззю?

Мої інтереси поширюються на різні сфери життя. Я займаюся спортом, що допомагає мені зберігати енергію та зосередженість. Економіка є ще одним інтересом, який дозволяє мені розуміти різноманітні аспекти суспільства. Крім того, я цікавлюся криптовалютою – це для мене не лише сфера фінансів, але й цікавий інструмент технологій. У мене є декілька пет-проектів, що реалізовують потенціал блокчейну та транзакцій у ньому.

І все ж Ви повертаєтесь до ІТ, навіть коли говорите про різні сфери своїх зацікавлень. А ким Ви бачите себе через 10 років?

Через 10 років я бачу себе як висококваліфіковану особистість, що змогла розвинутися як експерт у сфері технологій. Моя мета – бути ключовим фахівцем, який вносить значний внесок у вирішення складних завдань та сприяє подальшому прогресу суспільства. Я хочу бути людиною, яка здатна впливати на технологічні інновації, спрямовані на вирішення проблем людства та розвиток суспільства в цілому.

Дякуємо за Ваш час та відповіді, бажаємо успіхів на проекті!

Дякую Вам, радий бути частиною цього проекту!

EdPro-participant-2