Відбулося практичне заняття з розробки комп’ютерних ігор для школярів

Сьогодні на запрошення декана факультету математики та інформатики учні 10-11 класів Ворохтянського ліцею узяли участь у занятті з основ проектування комп’ютерних ігор. Заняття провів доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, заступник декана з наукової роботи Віталій Горєлов. Гості познайомилися зі світом розробки комп’ютерних ігор, а саме — із ігровим рушієм Unity.

На базі кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем факультету математики та інформатики у рамках проекту Erasmus+ KA2 CBHE №561728-EPP-1-2015-1-ES- створено лабораторію розробки ігрового програмного забезпечення GAMELAB-PNU. Студенти ОП “Комп’ютерні науки” та “Інформаційні системи та технології” мають можливість опановувати цей цікавий напрямок. Викладачі кафедри забезпечують унікальне поєднання мистецтва програмування та музичного супроводу. Так, зокрема, доцент Віктор Ровінський крім того, що є автором програмного коду ігор-вікторин “Стежками Франка”, “Шлях Василя Стефаника»”, написав кілька відомих пісень і має музичний доробок, котрим може поділитися зі студентами при вивченні курсів із розробки комп’ютерних ігор.

Організувала поїздку Анастасія Дембович — вчитель інформатики Ворохтянського ліцею, яка, до речі, є випускницею Прикарпатського університету і навчалася за спеціальністю “Інформатика”.

Перед гостями виступили декан факультету, професор Володимир Пилипів та заступник декана з навчально-методичної роботи, доцент Андрій Соломко. Учасники зустрічі також обговорили особливості вступної кампанії 2024 року.